Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!
Zoeken binnen deze website

Activiteiten

Huidige entree/hal van ODC De Vijfhoek.
Huidige entree/hal van ODC De Vijfhoek.

Aan de gang voor de hal van De Vijfhoek

De Stichting Vrienden van De Vijfhoek gaat aan de gang voor het vernieuwen van de hal van ODC De Vijfhoek, want deze is gedateerd en de speel- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn ontoereikend. De hal is een centraal punt; hier worden ‘s morgens de kinderen welkom geheten en ‘s middags uitgezwaaid. Gedurende de dag fungeert de hal als ontmoetingspunt en speelruimte voor de kinderen. Feestdagen worden door alle groepen gezamenlijk in de hal feest gevierd.

Er leeft een grote wens om de hal (belevingsgericht) op te knappen, zodat het voor alle kinderen een fijne ruimte wordt om te verblijven, te spelen en tot rust te komen. Op het verlanglijstje voor de inrichting staan een klimtoestel, een wandbord met spiegel, een waterbed en een zachte bank. Ook sfeerbepalende objecten maken deel uit van het plan voor een uitnodigende ‘belevenis’ hal voor de kids en medewerkers van ODC De Vijfhoek. Wilt u ook aan de gang voor De Vijfhoek? Neem dan contact op met onze vriendenstichting.

Hiervoor gaan wij aan de gang:

 

● klimtoestel; een klimtoestel stimuleert de grove motoriek, het evenwicht, proprioceptieve waarneming (lichaamsbesef) en stimuleert het samenspel en het fantasiespel.

● wandbord met spiegel; dit wandbord stimuleert de grove en fijne motoriek, de handfunctie en het herkennen van jezelf in de spiegel.

● midden in de hal staat een paal met draagfunctie. Deze moet blijven staan. Om de paal een ander uiterlijk te geven willen we er graag een boom van maken met een zitje er omheen. Het is een sfeermaker, je waant je in het bos, het is een gespreksonderwerp (wat is een boom?, welke soorten bomen zijn er?). Daarnaast kan de boom volgens actueel thema worden aangekleed.

● waterbed met doorzichtige wanden; rustig hoekje voor kinderen die niet kunnen klimmen, andere kinderen kunnen erbij komen, meegenieten van spelende kinderen om hen heen. Visus stimulans door bellenbuis. Voelmaterialen om handfunctie te stimuleren.

● bank; een zachte bank (tegen het vallen en stoten). Een bank om even uit te rusten, naar andere kinderen te kunnen kijken, een boekje voorgelezen te krijgen, op schoot te zitten bij de begeleiding of te wachten op de bus in de middag.


Nieuws
Zij steunen de Stichting Vrienden van De Vijfhoek - Word ook donateur!
Lost Boys
Kinderfonds Van Dusseldorp
DiFiorentina
Theo van Velzen
TdH [strategy + creation]
Van Leersum van der Ploeg
Inner Wheel Nederland
St. Radboud School
Steven Terol Boomverzorging
HighLow Rangers
Lidl
Prowin
Aktie68
Keer op Keer
Netweters
Weijdehoeve
Lions
OBS De Zuidwester
Rabobank
Holland & Barrett
Junior Kamer Alkmaar
Iwan Bronkhorst
NutsOhra
De Boekel
Rotary International
GP Groot
Stichting Dolfinn
Politiebond
Stichting Witte Bedjes
SQR
NRC Lezersfonds
het Gehandicapte Kind
Pinoccio
Madurodam
Junior Kamer Heerhugowaard
Feelgood Festival
Sof Surfaces